11-10-2012

Stagiair met hoedje

Zaterdagavond, en we voelen ons nog even weer 25! Een concert van De Dijk brengt ons terug in de jaren 90. De mannen op het podium zijn grijzer, (Huub verft zijn haar) en wellicht een stuk wijzer. Maar nog altijd kunnen ze ons laten springen, dansen en uit volle borst mee laten blèren. Dan valt ons oog op een gitarist met een hoedje. Die kennen we niet. Die was er vroeger niet. Die is ineens extra!

Als de band wordt voorgesteld verstaan we uiteraard niet wie die jongen met dat hoedje nou is. Maar vriendin S meent dat Huub toch echt zei dat hij Kevin heet. Goed, Kevin dus. Kevin met het jagershoedje. Hoe komt die Kevin nou ineens bij een band die al 30 jaar bestaat terecht? “Zou het een stagiair zijn?” vraag ik. L en S lachen zich rot. Ik vervolg stug mijn verhaal “want studenten van het conservatorium moeten toch ook gewoon stagelopen? En deze Kevin heeft vast een sollicitatiebrief geschreven naar Huub en Hans. Dat hij graag alle ins en outs van het rock & roll leven leert van deze gevestigde orde. Dat hij een groot hart heeft, dat hij het niet alleen kan en dat hij best aan het einde van de avond het licht uit wil doen. En toen mocht hij komen voor een auditie”, besluit ik mijn relaas. Vriendin L vult aan dat zijn hoedje vast de doorslag gaf. “Het jagershoedje dat hij van zijn opa heeft gekregen om hem er aan te herinneren dat hij altijd zijn dromen na moet jagen!”

Kevin speelt de sterren van de hemel. Wat dat betreft is zijn stage meer dan geslaagd. Wat een fantastische gitarist! Maar als we dan toch een stagebeoordeling moeten geven, trekken we alle drie de conclusie dat er nog wel iets gedaan mag worden aan zijn body language. Kevin speelt een beetje autistisch. Alsof hij thuis tussen de schuifdeuren staat. Hij heeft weinig interactie met het publiek, kijkt nauwelijks de zaal in. Af en toe staat hij zelfs minuten lang met zijn rug naar ons toe, omdat de drummer interessanter is. Nee, dat levert toch een kritisch puntje op voor het afsluitende stagegesprek van Kevin. Hij had de show kunnen stelen, onze Kevin. Gemiste kans!

Later besluit ik toch eens te googlen om uit te vinden hoe het nou zit met die Kevin met dat hoedje. Voor de goede orde: Kevin heet Jan Bart, beter bekend als JB Meijers. Een begaafd gitarist en producer met een CV waar je u! tegen zegt. Hij speelt al jaren met De Dijk en andere grote namen.
“Euh....Sorry JB, mijn fout! Maar jaag vooral je dromen na en ‘hang on to’ dat hoedje van je opa!.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten