31-12-2010

Eigenwijze cellen

Als mijn crèmepjes bijna op zijn, waag ik mij weer eens in de parfumeriezaak om nieuwe aan te schaffen. In zo’n zaak voel ik me enigszins verloren want ik mis de kennis op het gebied van de wetenschappelijk verantwoorde smeerseltjes. Bovendien hebben de vaak dichtgeplamuurde dames op leeftijd met shawltje in die zaken het talent om mij op allerlei problemen te wijzen die bij een dertiger de kop op steken. Heb ik ‘tired puffy eyes’ en donkere kringen? Is het nodig dat ik ’s nachts werk aan het rechargen van mijn celvernieuwing? Moeten de fijne lijntjes gerevitaliseerd worden en moet mijn huid een boost krijgen met een anti-age serum? Kortom, in zo’n zaak laat ik me weer van alles aanpraten, waardoor ik na 35 minuten met wéér een nieuw toilettasje en fijne hi-tech testproducten buiten sta.
Thuis kijk ik bij het witte licht van de badkamer eens goed in de spiegel. Inderdaad, mijn huid kan wel een opknapbeurt gebruiken. Ik zie er echt niet meer zo fris en stralend uit als toen ik 22 was. Ik ben blij dat de onderzoekers in hun witte jassen grensverleggend onderzoek hebben gedaan op het gebied van gentechnologie de afgelopen 15 jaar. Wat had ik gemoeten zonder hun baanbrekende celvernieuwingstechnieken waardoor je huid al binnen 7 dagen zichtbaar verjongt!
Dus ik pak mijn testers en zet het nieuwe toilettasje bij de andere 30 in de kast. Vandaag begin ik met mijn verjongingsplan. Iedere ochtend, iedere avond opbrengen volgens gebruiksaanwijzing van de dame met shawltje. Dus niet je vinger in de pot en gewoon smeren. Nee, helmaal fout! Je gebruikt het spateltje om de substantie voorzichtig aan te brengen op de huid die volledig gereinigd moet zijn. Zachtjes kloppen rond de ogen, en voorzichtig met roterende bewegingen de poriën wakker schudden. Niet zomaar wat smeren, nee met beleid aanbrengen. Ik bescherm mijn huid tegen vrije radicalen die overal op de loer liggen en kan niet wachten tot ik mijn jonge verbeterde huidstructuur met gelijkmatige teint terug heb! Het kost wel tijd, dat revolutionaire smeren. Maar ik geef niet op. Ik smeer 2 maal daags keurig volgens instructie. Ondertussen denkend aan mijn cellen die als een malle aan het renoveren en hydrateren waren.
Na een week voel ik me huidtechnisch weer 16. Egaal, strak en verjongd na 7 dagen. Het is lastig om de teleurstelling in woorden uit te drukken. Na grondige bestudering van mijn hoofd in de spiegel moest ik met een optimistische blik constateren dat alles gewoon was zoals het was. Het was een keiharde klap voor mijn huidcellen dat ze nog gewoon puffy en rimpelig op mijn gezicht zaten. Kennelijk hoor ik niet bij de 94% vrouwen die na 7 dagen duidelijk verbetering zagen. Eigenwijze cellen.